Asko|Schönberg, toonaangevend ensemble voor nieuwe muziek, voert in verschillende bezettingen muziek van de 20ste- en 21ste-eeuw uit. Deze muziek is niet alleen van grote, gevestigde namen als Andriessen, Goebaidoelina, Boulez, Kurtág en Ligeti, maar ook werk van de huidige generatie als Michel van der Aa, Huang Ruo, Calliope Tsoupaki en Joey Roukens. Het ensemble biedt graag kansen aan jong talent door jaarlijks compositie-opdrachten te verlenen aan jonge makers. Daarnaast komen de grondleggers van de twintigste-eeuwse muziek ruimschoots aan bod: van Weill tot Schönberg en van Stravinsky tot Messiaen. Speciale aandacht is er voor langjarige relaties en samenwerking met grote, betekenisvolle componisten, voor onbekend en gloednieuw werk van hoge kwaliteit. Dankzij deze intensieve samenwerkingen zijn de musici zeer gespecialiseerd in het uitvoeren van nieuwe muziek.


Calefax is een hechte formatie van vijf rietblazers die een grote passie delen. Al meer dan drie decennia houden ze in binnen – en buitenland een reputatie hoog op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en frisse podiumpresentatie. Ze gelden als de uitvinders van een nieuw genre: het rietkwintet. Daarmee inspireren zij jonge blazers die overal in de wereld in hun voetsporen treden. Calefax, dat is een klassiek ensemble met een popmentaliteit.

“Calefax – five extremely gifted Dutch gents who almost made the reed quintet seem the best musical format on the planet.”
– The Times


The New European Ensemble was founded in 2008 in the Netherlands by dedicated and passionate musicians from across Europe. The ensemble has built up a national and international reputation for imaginative programming, ‘great enthusiasm’ (Nutida Musik) and ‘excellent performances’ (de Volkskrant). The musicians regularly tour internationally. Some of today’s leading composers like Kaija Saariaho and Magnus Lindberg enjoy working with the group. In 2018 Sofia Gubaidulina will be featured.

The ensemble’s musicians showcase a diversity of talents. They perform new music but are also active as soloists, chamber musicians and orchestral leaders. They present new music in exciting ways by combining music with other art forms like film, literature, theatre, dance and visual art and performing in alternative venues outside the concert hall. The musicians want to share new music with a broad audience while challenging themselves artistically.


Slagwerk Den Haag (SDH) is gefascineerd door alles wat te maken heeft met geluid, puls en materialen als klankbron. SDH voert uit en co-creëert (slagwerk)muziek in de meest uiteenlopende vormen. Het spelen van bestaand repertoire, het geven van nieuwe opdrachten, het maken van nieuw werk in samenwerking met componisten en partners uit andere disciplines, en het onderzoeken van de grenzen en mogelijkheden van georganiseerd geluid zijn voor SDH dagelijkse kost. Het resultaat is te beluisteren en zien in zeer verschillende producties al dan niet in samenwerking met partners gerealiseerd.


Korzo staat bekend als een avontuurlijk podium voor jonge, getalenteerde artiesten in het oude stadshart van Den Haag. Korzo is daarbij ook een van de belangrijkste moderne dansproducenten in Nederland. Altijd in combinatie met de namen van jonge of toonaangevende choreografen en verbonden aan initiatieven die de Nederlandse dans van een nieuwe impuls voorzien.

Korzo maakt zich al jaar en dag hard voor het signaleren van talent, mobiliseert en begeleidt deze talenten en neemt initiatieven om nieuwe ontwikkelingen in gang te zetten. Vanuit diverse kunstdisciplines en met een open blik wordt deze visie in een internationale context geplaatst en in dialoog gebracht met het publiek.


Muziekgebouw aan 't IJ is een internationaal toonaangevend, open en gastvrij podium in Amsterdam, dat excelleert in concerten hedendaagse muziek en de daaraan gerelateerde genres klassiek, jazz, elektronische popmuziek en wereldmuziek.